Јустиција – гласот на модерниот студент по право

Јустиција е правно списание кое го издава ЕЛСА Северна Македонија како дел од активностите насочени кон правна едукација и усовршување на студенти по право, преку дополнително истражување и збогатување на…

Continue Reading Јустиција – гласот на модерниот студент по право

Излезот ограничен, семејното насилство интензивирано

Автор: Сара Поповска, студент на правни студии при Правен факултет ,,Јустинијан Први Криза во светски форми и размери. Состојба на константен страв, паника и искушение. За жал сведочиме една глобална…

Continue Reading Излезот ограничен, семејното насилство интензивирано

Разговор со Бојан Петровски – Претседател на НМСМ, за учество на младите во процесот на донесување на младински политики

Најпрво, кој е Бојан Петровски и како би се опишале вие? Бојан е млад активист од Скопје.  Преку  10 години активен во младинскиот сектор, по идеологија “зелен“ екологист, борец за…

Continue Reading Разговор со Бојан Петровски – Претседател на НМСМ, за учество на младите во процесот на донесување на младински политики

Потребно е ажурно санкционирање на ширење на лажни вести, во време кога општеството се соочува со спречување на пандемија

Автор: Милица Димова, студент на мастер студии казнено право при Правен факултет ,,Јустинијан Први" Со развојот на интернетот лажните вести станаа дел од секојдневието на граѓаните. Лажните вести не се…

Continue Reading Потребно е ажурно санкционирање на ширење на лажни вести, во време кога општеството се соочува со спречување на пандемија