Најраспространето здружение
на студенти по право

Сектори

Семинари и конференции

Семинари и Конференции е еден од трите клучни сектори во ЕЛСА. Активностите кои се организираат во рамките на овој сектор се насочени кон стекнување на знаења и вештини надвор од рамките на формалното образование, кои имаат огромно значење при оформување на профилот на еден студент по право.

СТЕП

СТЕП им овозможува на студентите по право да го аплицираат своето знаење во практиката. Она што го прави СТЕП посебен е што праксите кои им ги нуди на студентите се одвиваат во различни земји низ Европа и светот.

Академски активности

Во рамките на овој сектор и активностите кои се одвиваат во него, на членовите на ЕЛСА им се овозможува да се стекнат со нови правнички знаења и истите да ги споделуваат, да го почуствуваат правничкиот живот и практицирање на правото, а не само теоретизирање кое им го пружа испитната литература, се остварува влијание на правничкото образование и се овозможува развој на вештините на говорење, пишување и размислување правнички.
“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity” are not only words but an attitude. Become a part of the worlds’ biggest independent law students’ association today!

Извршен Одбор

72889217_2411879695600356_5300434898228609024_n

Ангела Анѓеловска

Претседател

nikola

Никола Мурџев

Благајник

bojana

Бојана Русевска

Потпретседател за маркетинг

ivana

Ивана Размовска

Потпретседател за СТЕП

sara

Сара Поповска

Потпретседател за семинари и конференции

Донатори и Партнери

Правниот факултет ,,Јустинијан Први’’ уште од самото основање на ЕЛСА континуирано ја поддржува организацијата и нејзините членови со цел тие да ги прошират своите правнички хоризонти и во иднина да се изградат во врвни професионалци.

Покрај поддршката од деканската управа, од основањето на ЕЛСА во 1997 година па се до денес, голем број на професори и асистенти учествувале на нашите настани и секогаш безрезервно ни пренесувале дел од своите знаења.

Канцеларијата на ЕЛСА Република Македонија е со седиште на Правниот факултет ,, Јустинијан Први’’.

КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП е консултантска компанија која врши правни и консултантски услуги од сите сфери на правото, но, е специјализирана во областа на деловното право.

Предводени од претприемничкиот дух, иновативните размислувања и иницијативност за развој на компаниите, листата на услуги кои КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП ги нуди е отворена и постојано се проширува, а примерно се состои од: основање и статусни промени на компании, изработка на бизнис и маркетинг планови, консултации и советување в.в. постапки за јавни набавки, правен и економски …

due diligence, истражување на инвестициски можности, алтернативно решавање на спорови преку медијација, повраток на средства од надоместок за патишта, заштита на интелектуална сопственост, советодавни решенија при влегување во договорни односи, посредување помеѓу клиентите и институциите и државните органи.

Компанијата нуди професионален пристап во работењето, брзи и практични решенија со минимална вклученост на клиентите, што е од особена важност за нивното деловно работење.

Како активни чинители во националната правна проблематика, КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП е силен поборник за промоција на студентска вклученост во општествените случувања, поддржувач на женското и социјалното претприемништво и преку низа проекти континуирано работи на подобрување на состојбата на семејните претпријатија во Македонија.

ELSA Memories

 • They are young enthusiasts and professionals who will teach you that ELSA spirit is the best you can experience as a law student! Twenty generations behind – plenty of successful lawyers, leaders, innovative thinkers and friends. When I look back on the times when I was a law student, I remember my first Freshers Camp in Ohrid, my traineeship in MYLA, the Regional Moot Competition in Sarajevo, international events, board meetings and beautiful people. Together we experienced something extraordinary and valuable and I am happy to see that the best students in the generation today are still those „affected“ by the spirit of ELSA!

  Martina Martinova

  Former Vice President for STEP at ELSA Republic of Macedonia, 2012-2014
 • I am testimonial text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Customer #3

  Store Manager, Walmart Inc

Контакт

 • Бул. Гоце Делчев 9б, 1000 Скопје
 • Правен Факултет „Јустинијан Први“​
 • Мобилен: 3117244
 • Емаил: info@mk.elsa.org

Close Menu