Потребно е ажурно санкционирање на ширење на лажни вести, во време кога општеството се соочува со спречување на пандемија

Автор: Милица Димова, студент на мастер студии казнено право при Правен факултет ,,Јустинијан Први" Со развојот на интернетот лажните вести станаа дел од секојдневието на граѓаните. Лажните вести не се…

Continue Reading Потребно е ажурно санкционирање на ширење на лажни вести, во време кога општеството се соочува со спречување на пандемија