Не молчи, пријави говор на омраза!

Автор: Ангела Анѓеловска, студент на мастер студии по казнено право при Правен факултет ,, Јустинијан Први" Oд неодамна сме сведоци на зголемениот број на случаи на заразени од КОВИД -19,…

Continue Reading Не молчи, пријави говор на омраза!

Интервју со Маја Вељанова, алумни член на ЕЛСА

1. Маја здраво. Чуден беше по многу основи развојот на деновитево изминативе два месеци. Веруваме дека добро се снаоѓаш со настанатата ситуација и вонредната состојба ширум Светот поради вирусната пандемија…

Continue Reading Интервју со Маја Вељанова, алумни член на ЕЛСА