Повик за учество на Школа за човекови права

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

ЕЛСА Република Македонија во соработка со Македонското здружение на млади правници (МЗМП) организира Школа за човекови права на тема „5 важни лекции за човековите права- како да станеш заштитник на човековите права“. […]

Конференција: ,,Потрошувачко право”

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На 03.03.2017 година ЕЛСА РМ одржа конференција на тема: ,,Потрошувачко право” . На настанот свое излагање имаше Претседателката на Организацијата на потрошувачи на Македонија, м-р Маријана Лончар Велкова, која ги […]

500 години Мартин Лутер и протестантската реформација и нивното влијание врз современата држава и право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На Правниот факултет “Јустинијан Први”, ЕЛСА РМ оддржа колоквиум на тема “500 години Мартин Лутер и протестантската реформација и нивното влијание врз современата држава и право”. Колоквиумот беше организиран во […]

Важни разлики помеѓу германското и македонското право

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На ден 15.02.2018 година ЕЛСА РМ одржа јавно предавање на тема „Важни разлики меѓу германското и македонското право“. Настанот беше организиран како резултат на неколкугодишната соработка помеѓу ЕЛСА РМ и […]

ЕЛСА РМ објавува Повик за трудови за првиот број на списанието “ЈУСТИЦИЈА”

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Со огромна радост ве известуваме дека ЕЛСА Република Македонија се подготвува за повторно издавање на нејзиното списание „Јустиција“. Основната намена на „Јустиција“ е студентите и младите правници да добијат можност […]

Меморандум за соработка со Консалтинг Интер Груп

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Друштвото за консултантски услуги „Консалтинг интер груп“ ДООЕЛ Скопје и Европското Здружение на Студентите по Право во Република Македонија (ЕЛСА РМ), во насока на обезбедување меѓусебна поддршка во остварувањето на […]

Меѓународноправна заштита на човековите права – ЕСЧП

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На 16ти декември, непосредно по Денот на човековите права, ЕЛСА РМ одржа конференција на тема “Меѓународноправна заштита на човековите права – ЕСЧП”. Говорници на настанот беа адвокат Костадин Богданов, кој […]

Меморандум за соработка со Правен факултет “Јустинијан Први”

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Правниот факултет “Јустинијан Први” од Скопје, при Универзитетот Св. Кирил и Методиј од Скопје и Европското Здружение на Студентите по Право во Република Македонија склучија меморандум за соработка. Правниот факултет […]

Психолошки профил на сторителите на кривични дела

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На ден 25.11.2017 ЕЛСА РМ организираше конференција на тема “Психолошки профил на сторителите на кривични дела” на Правниот факултет Јустинијан Први. На истата предавачи беа проф. Д-р Драгана Батиќ од […]