За ELSA

Мисија и визија

    ЕЛСА РМ организација од студентите за студентите по право, национален огранок на европска студентска асоцијација која ја спроведува интернационалната соработка, дејствува и на локално ниво и се посветува на подобрување на квалитетот на целиот студентски живот на своите членови. Како своја глобална цел ја има поставено промоцијата, воспоставувањето и развојот на взаемно почитување, соработка и лични контакти меѓу студентите по право и младите правници од земјата и странство и преку тоа да придонесува во реализацијата на визијата на ЕЛСА: “Праведен свет каде има почит за човечкото достоинство и културната разноликост“.

    Задачата на ЕЛСА е да ги подготвува студентите по право и младите правници за професионален живот во земјата и странство, да дава можност студентите по право и младите правници да ги изучуваат другите правни системи во духот на критички дијалог и научна соработка; да придонесува во правното образование, да го охрабрува взаемното разбирање и почитување и да промовира општествена одговорност на студентите по право и младите правници; да им помага на студентите по право и младите правници да бидат меѓународно ориентирани и професионално обучени и да ги поттикнува студентите по право и младите правници да дејствуваат за промовирање на вредностите на правната држава и демократскиот развој...

Останати настани

Отворен ден на ЕЛСА РМ

Драги членови, 

ве известуваме дека во канцеларијата на ЕЛСА на Правниот

...

повеќе...
Пракса во извршителска канцеларија, Катерина Кокина

ЕЛСА РМ повторно ви нуди шанса да го добиете/зголемите вашето практ

...

повеќе...

Фрешерс камп 2016

 

 

Традиционално, како и секоја година, и годинава во ор

...

повеќе...
Институционална посета на Основен суд Скопје 1 -Скопје

Ве известуваме дека во рамки на отворените денови на судството како ЕЛСА член

...

повеќе...

Обука на тема “Стратешко застапување - судски процеси и управна постапка за заштита на човековите пр

ЕЛСА секогаш се труди на своите членови да им понуди уникатни можности. Така...

повеќе...