Работилница: Најконтроверзното злосторство во историјата на Америка

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На 7.5.2018 ЕЛСА РМ одржа една поинаква активност за своите членови, работилница на тема „Најконтроверзното злосторство во Америка: Случајот O.J. Simpson“. Како еден од најпознатите случаи на денешницата, кој и […]

Затворање на Школата за човекови права

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На 31.03 се одржа последната обука од Школата за човекови права. Последниот ден го посветивме на различните предизвици со кои правниците се соочуваат во текот на својата работа. На почетокот […]

Повик за учество на Школа за човекови права

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

ЕЛСА Република Македонија во соработка со Македонското здружение на млади правници (МЗМП) организира Школа за човекови права на тема „5 важни лекции за човековите права- како да станеш заштитник на човековите права“. […]

Конференција: ,,Потрошувачко право”

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На 03.03.2017 година ЕЛСА РМ одржа конференција на тема: ,,Потрошувачко право” . На настанот свое излагање имаше Претседателката на Организацијата на потрошувачи на Македонија, м-р Маријана Лончар Велкова, која ги […]