Започна Академијата за деловно право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На 30.3.2019 го започнавме нашиот долго најавуван проект- Академија за деловно право која ја организираме со соработка со адвокат Ветон Ќоку и адвокат Љупка Новеска Андонова, преку соработка со Karanovic […]

Конференција: „Остварување и заштита на правата на работникот’’

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На ден 16.03.2019 во просториите на Правен факултет ,,Јустинијан Први “ ЕЛСА РМ организираше конференција на тема: ,,Остварување и заштита на правата на работникот’’, која што претставува прв настан за […]

Академија за деловно право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized, Академски активности, Семинари и конференции

Се сметате ли и Вие за оние кои би поместиле и планини во името на правото и правдата? Имате страст за просперитет и се гледате како дел од интелектуалната елита, […]

ELSA Day: Да разговараме за правото на образование

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Ги завршивме активностите поврзани со ELSA Day! ELSA Day е настан којшто секоја година се одбележува во секоја ЕЛСА група низ Европа. Идејата е преку организирање на унифицирани настани да […]

ELSA Day Трибина „Човекови права: Право на образование“

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Ги започнавме активностите за ELSA Day! ELSA Day е настан којшто секоја година се одбележува во секоја ЕЛСА група низ Европа. Идејата е преку организирање на унифицирани настани да се […]

Конференција: Евтаназија- милосрдие или убиство?

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Денес, сабота, 10.11.2018 година, ЕЛСА РМ ја организираше конференцијата “  Евтаназија – милосрдие или убиство?”, со кое официјално ја започна новата академска 2018/19 година, во поглед на организирањето семинари и […]