Академија за деловно право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized, Академски активности, Семинари и конференции

Се сметате ли и Вие за оние кои би поместиле и планини во името на правото и правдата? Имате страст за просперитет и се гледате како дел од интелектуалната елита, […]

Конференција: ,,Потрошувачко право”

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На 03.03.2017 година ЕЛСА РМ одржа конференција на тема: ,,Потрошувачко право” . На настанот свое излагање имаше Претседателката на Организацијата на потрошувачи на Македонија, м-р Маријана Лончар Велкова, која ги […]

Важни разлики помеѓу германското и македонското право

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На ден 15.02.2018 година ЕЛСА РМ одржа јавно предавање на тема „Важни разлики меѓу германското и македонското право“. Настанот беше организиран како резултат на неколкугодишната соработка помеѓу ЕЛСА РМ и […]

Меѓународноправна заштита на човековите права – ЕСЧП

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На 16ти декември, непосредно по Денот на човековите права, ЕЛСА РМ одржа конференција на тема “Меѓународноправна заштита на човековите права – ЕСЧП”. Говорници на настанот беа адвокат Костадин Богданов, кој […]

Психолошки профил на сторителите на кривични дела

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На ден 25.11.2017 ЕЛСА РМ организираше конференција на тема “Психолошки профил на сторителите на кривични дела” на Правниот факултет Јустинијан Први. На истата предавачи беа проф. Д-р Драгана Батиќ од […]

We can do it – кога (не)еднаквоста добива институција

Posted Leave a commentPosted in Семинари и конференции

На ден 04.11.2017 година, ЕЛСА РМ организираше конференција на тема “We Can Do It- Кога (не)еднаквоста добива институција”. Предавачи на истата беа Савка Тодоровска која е Претседателка на Националниот совет […]