Ново издание на Јустиција

Posted Leave a commentPosted in Академски активности

На ден 15.10.2019 (вторник) во просториите на Правен факултет ,,Јустинијан Први” во Скопје, се одржа промоција за вториот број на списанието Јустиција, спонзорирано од Еуролинк Осигурување АД, кое што излегува […]

Започна Академијата за деловно право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На 30.3.2019 го започнавме нашиот долго најавуван проект- Академија за деловно право која ја организираме со соработка со адвокат Ветон Ќоку и адвокат Љупка Новеска Андонова, преку соработка со Karanovic […]

Конференција: „Остварување и заштита на правата на работникот’’

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

На ден 16.03.2019 во просториите на Правен факултет ,,Јустинијан Први “ ЕЛСА РМ организираше конференција на тема: ,,Остварување и заштита на правата на работникот’’, која што претставува прв настан за […]

Академија за деловно право

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized, Академски активности, Семинари и конференции

Се сметате ли и Вие за оние кои би поместиле и планини во името на правото и правдата? Имате страст за просперитет и се гледате како дел од интелектуалната елита, […]

ELSA Day: Да разговараме за правото на образование

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Ги завршивме активностите поврзани со ELSA Day! ELSA Day е настан којшто секоја година се одбележува во секоја ЕЛСА група низ Европа. Идејата е преку организирање на унифицирани настани да […]

ELSA Day Трибина „Човекови права: Право на образование“

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Ги започнавме активностите за ELSA Day! ELSA Day е настан којшто секоја година се одбележува во секоја ЕЛСА група низ Европа. Идејата е преку организирање на унифицирани настани да се […]

Конференција: Евтаназија- милосрдие или убиство?

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Денес, сабота, 10.11.2018 година, ЕЛСА РМ ја организираше конференцијата “  Евтаназија – милосрдие или убиство?”, со кое официјално ја започна новата академска 2018/19 година, во поглед на организирањето семинари и […]